Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Moneen on ehditty tarttua
Menu

 

Missa Concordiae

Pop-messu 1993
missa
Kuoro, solistit, 25-henkinen orkesteri. Teksti ja musiikki Lasse Heikkilä. Solisteina Mika Karola, Piia Saarenpää, Hannamaria Helenius, Heikki Lappalainen, Pia Lindell.  
Valot Teemu Kauppinen. Koreografia Kauko Sjöblom.

Kesto 60 min.
missan2
24 esitystä kotimaassa. Kaksi esitystä TV 2:ssa 1994.

VIDEO

Kuopion versio 2008

Reunion esitys Keuruulla 2013

CD-levy 1993, Prisma.

Nuottikirja (Lasse Heikkilän Nuottikirja 3) 2005, Päivä Oy.

 

 

Veri

Musiikkinäytelmä

SangreTeatteri Sangre.

Käsikirjoitus ja musiikki Lasse Heikkilä
Ohjaus Lasse Heikkilä ja Mila-Maaret Westerberg
Näyttelijät Piia Saarenpää, Marco Roth, Riku Manninen, Ismo Turunen, Esa Turunen, Mila-Maaret Westerberg, Lasse Heikkilä, Maria Ylipää, Tea Ellala, Saara Raittila.  Koreografia Mila-Maaret Westerberg.
Valot Teemu Kauppinen
Ääni Mika Turunen
Lavastus Onni Orsmaa.

Kesto 55 min.

5 esitystä Tampereella Finlaysonin hallissa 1996. 900 katsojaa.

 

 

Finlandia

Komedia 1997.

Käsikirjoitus ja ohjaus Lasse Heikkilä. Apulaisohjaaja Antti Sevanto. 

Teatteri Sangre, rooleissa Vesa Mättö, Riku Manninen, Pauliina Heimonen, Jouni Raittila, Paul Antila, Erkko Lahnajärvi. Ääni Mika Turunen.

Kesto 20 min.

Kolme esitystä Tampereella. Yleisöä 1100

 

Suomalainen messu
Kansanmusiikki- ja tanssiteos 1998

SMjuliste2004Suomalainen messu on taiteellinen katsaus itsenäisyyden ajan Suomen maisemiin ja kansan tunteisiin.

 

Musiikki: Lasse Heikkilä
Laulutekstit: Lasse Heikkilä, Leena Valkonen, Stella Kivi, Hannu Takkula.
Koreografia: Sirkku Lehtimäki
Puvustus: Outi Mannila
Lavastus: Onni Orsmaa

 

Alkuperäinen Valkia -ryhmä: 2 laulusolistia, nokkahuilu, klarinetti, viulu, harmonikka, kannel, mandoliini, kitara, kontrabasso, lyömäsoittimet. 6 tanssijaa. Vuodesta 2000 viulu, harmonikka, kitara, basso, lyömäsoittimet, 6 laulavaa tanssijaa.

Kesto toteutuksesta riippuen 45-75 min.

 

smdvdValkia-ryhmän 250 esitystä kotimaassa, Ruotsissa ja Eestissä. Yleisöä yli 80 000.
CD ja videotallenne 1999, Gospel Power ry. 
Nuottikirja 1999, Päivä Oy. 
DVD, tekstitetty 8 eri kielelle 2009, Media Vision.

 

Versioita Suomalaisesta Messusta ovat esittäneet monet ryhmät, kuten Veräjä -ryhmä Enosta (myös Venäjällä)ja Agape -ryhmä Alajärveltä, (myös USA:ssa). Säveltäjä on itse ollut mukana täydentämässä paikallisia esityksiä Espanjassa ja Kanadassa. Liedossa toteutettiin keväällä 2006 Suomalainen Messu 170 esiintyjän voimin ja hanke palkittiin kunnan toimesta vuoden kulttuuritekona.

Suomalaisesta Messusta valmistellaan juhlaversiota itsenäisyyden juhlavuotta 2017 varten. Varauksia voi tehdä sivujen lopusta löytyvällä yhteydenottolomakkeella.

Messun kotisivut: www.suomalainenmessu.fi

 

 

Ipanamessu
Koko perheelle suunnattu messu 2000

ipanamessukansi

Musiikki: Lasse Heikkilä

tekstit: Marko Mäkinen

Esittää: Pieni suuri seikkailu -yhtye

CD-levy 2000, Aikamedia 

 

 

Tunturimessu
Lappiaiheinen laulusarja 2007

TMjuhlapuvutAlunperin Leville Marian kappeliin tilaustyönä sävelletty messu, joka on saanut erilaisia toteutuksia myös etelämpänä.

 

Musiikki ja tekstit: Lasse Heikkilä

Ensiesitys Levillä 28.2.2007

 

tunturimessukansiCD-levy 2007, Päivä Oy.

Nuottikirja (Lasse Heikkilän Nuottikirja 4) 2007, Päivä Oy.

 

Hannu Alan versio Jyväskylä 2009

Valkian kiertävä versio 2010 (kuva)  VIDEO

Uoma-ryhmän versio Tampere 2013

Tunturimessun esitysten varauksia voi tehdä sivujen lopusta löytyvällä yhteydenottolomakkeella.

 

 

Pietari - silminnäkijä

Monologilaulunäytelmä 2011

PietarikuvaLaulusarja Apostoli Pietarin elämästä.Pietari juliste

Musiikki: Lasse Heikkilä

Laulutekstit: Tytti Issakainen

Esiintyjät:

Sauli Ahvenjärvi, laulu

Lasse Heikkilä tai Vesa Kemi, piano.

Esitystekniikka: Vemaudio/Veli-Matti Nurminen

Tusinan verran esityksiä 2011-2013

 > MUSIIKKIA JA KUVIA ESITYKSESTÄ 

CD Tmi Sauli Ahvenjärvi 2011

ESITYS ON EDELLEEN TILATTAVISSA ESITETTÄVÄKSI Ota yhteyttä

 

VALMISTUMASSA:

 

Metsä
4K -videokuvaa ja elävää musiikkia yhdistävä teos.

Metsmainoscompr

VIDEONÄYTE

METSÄ –teoksessa suurelle kankaalle heijastetun videoelokuvan äärellä soittava orkesteri antaa luonnonilmiöille äänet ja tunteet. Kansallisromantiikkaa henkivä musiikki perinnesoittimineen rakentaa siltaa menneen ja nykyisen välillä. Maailman muuttuessa vuoden kierto suomalaisessa metsässä näyttäytyy meidän sukupolvellemme samanlaisena kuin se on esi-isillemme näyttäytynyt.

Kesto 50 minuuttia.

Esityksen sisältö

Metsä tekee kunniaa Suomen monipuoliselle luonnolle. Se herkistää elämän ihmeen äärelle. Se antaa tilaisuuden kokea yhdessä kauneutta ja yksilön katoavaisuuden väistämättömyyden hyväksymistä sukupolvien kierrossa. Kuvat kuljettavat tiettömille taipaleille koskemattoman kauneuden ja ihmeiden äärelle, ja kuvan kanssa synkronoituna soi  jousiorkesteri,  jonka pehmeyttä rikkovat suomalaiset perinnesoittimet kirpeämmin sävyin.

Metsä -teoksen dramaturginen perusajatus on pohjoisen luonnon vuodenkierron ihmisen elämänkaaren analogiat.  Ihmistä ei kuvissa näy, mutta talvesta seuraavaan etenevä symbolinen kerronta kuljettaa syntymästä kuolemaan. Reitti kulkee viattoman lapsuuden, dynaamisen nuoruuden, työteliään ja haastavan aikuisuuden ja luopumisiin taivuttavan vanhenemisen kautta. Tarkoituksena ei ole avata tätä analogiaa yleisölle etukäteen, vaan antaa katsojan löytää se itse, ehkäpä vain alitajuisesti.

Tekijät

Kuvaaja Veikko Ruohotie on käsikirjoittanut ja kuvannut parikymmentä videoelokuvaa ja multivisioesitystä, joita on kuvattu eri mantereilla.  Säveltäjä, musiikin maisteri Lasse Heikkilä on kirjoittanut useita menestyneitä messuja, musikaaleja ja lauluja sekä operoinut eri rooleissa kymmenissä monitaiteellisissa projekteissa

Soittajat

Metsän musiikki on kirjoitettu vuoden 2016 versiossa seitsemälle muusikolle: jousikvartetti, harmonikka/accordina,  kantele/kitara/laulu,  jouhikko/nokkahuilu/lyömäsoittimet. Soitinnus  laajennetaan kamariorkesterille ja 3-4 etnomuusikolle vuonna 2017.

Tekniikka

Videokuvan 4K -resoluutio, näyttää kuvan äärimmäisen terävänä suurellakin valkokankaalla. Näyttävyyttä lisää viimeisin kuvaustekniikka, mm. time-lapse -kuvat sekä kauko-ohjattavasta kuvaushelikopterista kuvatut otokset.

Metsä -teokseen tarvittava esitystekniikka on valmiina uudenaikaisissa elokuvateattereissa, mutta se voidaan tuoda muihinkin tiloihin. Salin tulee olla hämärä ja tilaa tulee olla valkokankaan takana niin, että projektori voidaan sijoittaa suunnilleen samalle etäisyydelle kankaasta kuin mitä on kuvan leveys. Muusikot tulee olla sijoitettavissa valkokankaan lähelle yleisön näkyville. Tuotantoryhmällä on tarkoitusta varten pystytettävä taustaprojisointikangas.                                                      

 

Osia teoksesta esitetty 2015 Kouvolassa, Rovaniemellä ja Japanissa. Osaesitys Kemijärvellä toukokuussa 2016. Esitykset Kemissä 15.11.16 ja Torniossa 16.11.16

 

 

 TOIVON TALO
Musiikkinäytelmä kertoo Mikkelin Pitäjänkirkon historiasta. Käsikirjoitus Arto Myllärinen. Ensi-ilta 15.10.2016 Mikkelissä.

 

 

 MOSAIIKKIA

Pienoismusikaali yhdistelee hauskasti Lähi-idän musiikkia ja kulttuuria nykyaikaisiin globaaleihin viihdeformaatteihin. Romanttinen juoni perustuu muinaisen Persian kuningatar Esterin tarinaan orvosta muukalaistytöstä kuningattareksi ja vähemmistökansan puolustajasankariksi. Käsikirjoitus ja musiikki Lasse Heikkilä. Ohjaus Heli Löytynoja. Allegro-kuoro. Ensi-ilta 27.4.2017 Iisalmessa.