Äänitetään

Lasse Heikkilä on saanut oppinsa äänityksiin ja miksauksiin kymmenten vuosien aikana seuraamalla suomalaisten huippuammattilaisten, kuten Robi de Godzinsky, T.T. Oksala, Juuso Nordlund, Tipi Tuovinen, Kaj Karjalainen, Jorma Hämäläinen ja Jaakko Viitalähde, työskentelyä vaihe vaiheelta kymmenien albumeiden parissa.

Studioäänitykset

Omaa pikku studiotaan Lasse on rakennellut ja parannellut vuodesta 2005 alkaen. Siellä on äänitetty ja miksattu toistakymmentä albumia ja lukemattomia single- ja demoäänityksiä - enimmäkseen muusikko kerrallaan. Kun tarvitaan isompaa tilaa bändi- tai kuoroäänityksiin, Lasse vuokraa useimmiten Via Musica -studiota Ylöjärvellä.

Kenttä-äänitykset

Lassen äänityskalusto on liikkunut mantereelta toiselle lähinnä eri kielisten Jippii-lauluäänitysten parissa, joita hän on äänittänyt ja miksannut kymmenkunta albumia. Äänityshuoneiden akustiikkaa on jouduttu eri äänityskohteissa korjailemaan toinen toistaan luovemmilla kyhäelmillä. Viimeisin kenttä-äänityskokemus on Sailan joululevyn jousiston äänitys Rovaniemellä toukokuussa 2021.

Äänitetuotanto

"Kun annat Lasselle kiven, saat sen kohta timanttina takaisin", kuvaili Suvi Järvensivu kokemustaan Lasse Heikkilän tuottaessa Friddja-äänitettä. Lassen analyyttinen korva, monipuolinen musiikillinen koulutus ja kokemus, äänitysohjelmien sujuva käyttö, tarttuva työskentelyinnokkuus ja lennokas sovituksellinen mielikuvitus tekevät hänestä kysytyn tuottajan, jonka kalenterista löytyviä rakoja ovat jonottaneet lukemattomat artistit. Yhteistyöhön ovat päässeet  mm. Saila 4 sooloalbumilla, Manna-Maria, Veera Tillander, Piritta Poutala, Mika Karola, Friddja, Shalom, Via, Rainer Lindeman, Leevi Ahopelto, Aija Roivas, Juhani Karvonen, Jippii-laulajat ja monet muut.

Verkkojulkaisut (Spotify yms.)

Lasse on asiakkaana kansainvälisessä Distrokid -palvelussa, jonka kautta hänen tuottamiaan ääniteitä on julkaistu lähes kaikissa merkittävimmissä suoratoistopalveluissa.